Sahneler

Blender'daki sahneler internet tarayıcılardaki sekmelere benzetilebilir. Bir çalışmayı farklı kısımlara ayırmak için sahneleri kullanmak yararlıdır.

Oluşturulan sahneler arasında seçim yapmak, yeni sahneler oluşturmak ve oluşturulan sahneleri silmek için bu kısım kullanılır. Soldaki oklar tıklandığında açılan açılır menüden istenen sahne seçilebilir. Daha önceden kayıtlı bir sahne yoksa bu kısımda sadece şu an üzerinde çalıştığınız sahne görünecektir.


Yeni Sahne Oluşturma

Sahne aracındaki "+" butonuna tıklanarak yeni sahne oluşturulur. Oluşacak yeni sahnenin nasıl oluşacağını belirlemek için beş seçenek vardır. Bunlardan birini seçmek yeni sahneyi oluşturur. Yeni sahne için sunulan seçenekler şunlardır:

New: Yeni, boş bir sahne oluşturulur. Render ayarları sıfırlanır.

Copy Settings: Yeni boş bir sahne oluşturulur fakat önceki sahnedeki render ayarları bu sahneye kopyalanır.

Link Objects: Eski sahnedeki her şey yenisinde de oluşturulur. Fakat bu elemanlardan birisinde sahnelerden birinde bir değişiklik yapılacak olursa aynı değişiklikler diğer sahnede de görülür.

Link Object Data: Eski sahnedeki her şey yenisinde de oluşturulur. Herhangi bir sahnede bu elemanlardan birisinin büyüklüğü veya konumu değiştirilecek olursa aynı değişiklik diğer sahnede görülmez. Fakat sahnelerden herhangi birinde bu elemanlardan birinin malzemesi veya şekli değiştirilecek olursa aynı değişiklik diğer sahnelerde de görülür.

Full Copy: Eski sahnedeki her şey yenisinde de oluşturulur. Eski sahnedeki elemanlarla yenisindeki elemanlar tamamen birbirinden bağımsızdır. Birinde yapılacak değişiklik diğerini etkilemez.


Sahne Silme

Sahne aracındaki "X" butonu ile istenen bir sahne silinebilir.




Ekranlar <<<<< Blender >>>>> Modlar