Ekranlar

Blender'da farklı pencere kombinasyonuna sahip ekranlar arasında geçiş yapılabilir. Bunu gerçekleştirmek için ana menü kullanılır. Animasyon, video düzenleme, oyun vb. gibi hazır ekranların yanı sıra kullanıcı kendi ekranlarını da oluşturabilir.

Ekran seçimi bu kısım üzerinden yapılır.

Blender her ekranın en son hangi sahnede kullanıldığını aklında tutar. Bir ekrana geçildiği zaman otomatik olarak o ekranın son kullanıldığı sahneye geçilir.

Ekranlar arasında hızlı geçiş yapmak için "Ctrl + Sağ Ok" ve "Ctrl + Sol Ok" tuş kombinasyonları da kullanılabilir.

Pencereleri düzenlerken yapılan değişikler sadece bir ekran için geçerlidir. Başka bir ekrana geçildiğinde bu değişiklikler görünmeyecektir.


Yeni Ekran Oluşturma

Ekran seçimi yapılan kısımdaki "+" butonuna tıklayarak yeni bir ekran oluşturabilirsiniz. Oluşturulan ekran halihazırda kullandığınız ekranın aynısı olacaktır. Bu ekranı çerçeveleri ayarlamada öğrendiğiniz işlemleri kullanarak istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Ekranın ismine tıklamak suretiyle oluşturduğunuz ekranın ismini de değiştirebilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerden sonra "Ctrl + U" tuş kombinasyonunu kullanıp sonrasında çıkan menüde "Save Startup File" seçeneğeni seçmeniz durumunda ekranlarınızda yaptığınız değişiklikler kaydedilecektir.


Ekran Silme

Oluşturduğunuz bir ekranı silmek için  ekran seçimi yapılan kısımdaki "X" butonunu kullanabilirsiniz.


Blender Dosyasını Ekran Ayarları ile Açma

Blender bir dosyayı kaydederken, dosya oluşturulurken kullanılan ekranları da kaydeder. Bir Blender dosyası açarken "Load UI" kutucuğu işaretli olursa dosya bu ekranlarla açılır. Kutucuğun işaretli olmaması durumunda mevcut ekran kullanılacaktır.




Başlıklar <<<<< Blender >>>>> Sahneler